Náměty pro aktivity s dětmi: V době karantény v MŠ

Dobrý den,vzhledem k nastavené karanténě v mateřské škole, přistupujeme tento týden k distančnímu vzdělávání. V příloze emailu Vám zasílám náměty k aktivitám pro děti. Tématem týdne byla příprava na Mikulášskou besídku: „Když přichází Mikuláš“. 
Projděte si, prosím, s dětmi tyto náměty: 


1) Vědět, že tradice s Mikulášem je pro děti radost a zábava.


2) Čekání na Mikuláše si zpříjemníme říkankou s pohybem: 
Mikulášek zvoní, cinká,nakukuje do okýnka,
nakukuje sem a tam,
možná přijde zítra k nám.

Za ním letí andělíček,
od nebíčka nese klíček,
A ty čerte rohatý,
zůstaň radši za vraty

Mikuláš, ztratil plášť, Mikuláška sukni,hledali, nenašli, byli oba smutní. 

3) Výroba Čertíka Bertíka: Grafomotorika, stříhání, lepení. Pomůcky: Barevné papíry, tužka, černá pastelka, nůžky, lepidlo. Předkreslete dětem na barevný papír trojúhelníky rohů, jazyk, potom oči. Děti samostatně vystříhají. Na prázdný papír budou uvolňovat zápěstí krouživými pohyby tužkou, nakreslí hlavu čerta (motají klubíčko). Na hlavu nalepí rohy, jazyk, oči.

5) Výroba Mikuláše: Práce s papírem, skládání, stříhání, lepení. Pomůcky: Barevné papíry, černý fix, lepidlo, nůžky, tužka. Dle obrázku nastříhejte s dětmi jednotlivé díly Mikuláše. Čepici, tu přeložte, bambuli, obličej vystřihnete a dokreslíte. Jednotlivé díly nalepíte. Na vousy budete potřebovat proužky bílého papíru, které namotáte na tužku do ruličky. 

4) Můžete dětem pustit tuto vánoční píseň, pomalu nacvičujeme zpěv písně. Stačí, když děti budou zatím jenom poslouchat. Nacvičujeme dětský doprovod a refrén. Ewa Farna – Vánoce na míru (Official Music Video) – YouTube

Těšíme se na Vás brzy ve školce!!!!
Bohumila Kyzmanová

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.