Tipy pro rodiče, distanční výuka

Procházka jarní přírodou Venku začíná být teplo a sluneční paprsky nás lákají na procházky. Začalo Jaro…Budu Vám vyprávět o JARU. Jestlipak víte, co je JARO? Anebo spíš… kdo je JARO? JARO třešňové kvítky rozfouká rukou a řekne: „Takhle rychle by to nešlo… třešně mají ještě čas… ale čímpak začít?“ Poškrábe se rozespale za ouškem, trochu se zamračí a pak se ťukne do čela: „Mám to! Přece jako každý rok! Vzbudím kosa!“ Rozpustím poslední zbytky sněhu, zahřeju hlínu, prohřeju zem. Zavolám na první jarní kytičky, pohladím travičku. Přilákám motýlky, včeličky, ptáčky. Milé děti, povyprávějte si s rodiči o jaru…..

1. Jarní procházka: Zkus najít na procházce věci, které najdeš na obrázku na další stránce. Pokud je nenajdeš, povídej si o nich s rodiči

Úkoly: • Při hledání věcí pokládejte dětem otázky, např: Kde asi budeme hledat žížalu, co tam žížala dělá, mohu si vzít žížalu do ruky? Určitě zažijete s dětmi spoustu legrace. • Využijte hledací hru k hledání přírodních materiálů, které později doma můžete použít na další tvoření. Např.: oblázky, klacíky, květy, listy apod.

• Opakujte s dětmi barvy, pojmy jako den-noc, ráno-poledne-večer, malý-větší-největší, vlevo-vpravo, první-poslední

• Zkuste s dětmi napodobovat různými cviky a pohyby těla zvířátka z obrázku, zažijete legraci a děti posílí koordinaci těla, svalové partie a fantazii.

jarni-prochazka-barevna-e1552384188875

2. Výrobek:

Jarní motýlek Vyrobte si jarního motýlka. ? Potřebovat budete pár barevných papírů, ruličku od toaletního papíru, štětec, temperové barvy, barevné knoflíčky na ozdobení křídel (případně jiné dekorativní prvky) Postup: Ruličku od toaletního papíru nabarvěte oblíbenou barvičkou, nechte zaschnout. Mezi tím vystřihněte s maminkou křídla a nalepte na ruličku. Ozdobte je dle fantazie. Namalujte oči, pusu. Tykadla vystřihněte z barevného papíru, nalepte, případně ozdobte chlupatými drátky. Motýlka prosím doneste do školy, vyzdobíme si třídu.

Hádanka: Co to létá na paloučku? Barevný je jeho šat. Zaujme nás něžnou krásou, křídly umí třepotat. (Motýl)

Říkanka: Pyšný motýl: Vychloubal se motýl myšce, že má hezčí barvičku, vystavoval svoje křídla na odiv i sluníčku.

3. Pracovní list (stíny)

4. Jarní omalovánka

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.